Teraz jest 2010-09-06, 20:52

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Iluminaci
PostNapisane: 2010-01-17, 23:12 
-#Moderator
-#Moderator

Temat bardzo interesujący .... Jednak by zrozumieć tajemnice tego zakonu, sekty trzeba w tym siedzieć trochę.., Jako, że troszkę wiem w skrócie wyjasnie o co chodzi. Jeszcze takie male sprostowanie- dlaczego mnie to interesuję ? ponieważ jest ściśle związane z Michaelem [przynajmniej tak to na chwilę obecną wygląda] ot co .
http://pl.wikipedia.org/wiki/Iluminaci_Thanaterosa
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zakon_iluminatów
FILM http://www.youtube.com/watch?v=gcuEwPvhq28 1/13

Cytuj:
Zacznijmy od początku.

U schyłku średniowiecza, kościół tępił ówczesnych naukowców, uważając ich za heretyków (bojąc się, że któregoś dnia udowodnią, że Boga nie ma). Właśnie dlatego najwięksi intelektualiści ówczesnego świata założyli tajne bractwo, bojąc się śmierci z rąk "duchownych".

Bractwo nazywało się Illuminati (oświeceni). Aby się do niego dostać trzeba było odnaleść ścieżkę oświecenia, która była ukryta w Rzymie. Ścieżkę tą zaprojektował i stworzył Bernini Lorenzo, który mógł "modyfikować" i dowolnie zarządzać kościołami i rzeźbami rzymu, ponieważ był rzeźbiarzem Watykanu, a jednocześnie współpracował z Illuminatami.

On także zaprojektował legendarne symbole Illuminatów. Ambigramy, czyli symbole, które po odwróceniu o 180stopni są idealnie symetryczne i których nie da się podrobić. Te symbole to były 4 ówczesne pierwiastki, nazwa bractwa, oraz legendarny diament illuminatów.

Ambigram Iluminati
viablehiatus.com/coppermine/albums/userpics/10001/normal_iluminati.jpg
Ambigram Ziemi (earth)
http://www.kaboodle.com/hi/img/2/0/0/de ... AN70Rg.jpg
Ambigram Woda
img134.imageshack.us/img134/1816/water7eu.jpg
Ambigram powietrze
http://www.airlai.com/air_ambigram_smaller.gif
Ambigram ogień
http://www.cultofdanbrown.com/photopost ... bigram.gif
Ambigram Diament Iluminatów
http://www.secretguilds.republika.pl/ga ... /temp5.gif

Bractwo prawdopodobnie założył gorliwy katolik, Galileo Galileusz, który jednak chciał udowodnić istnienie Boga za pomocą nauki, z czym nie zgadzał się kościół.

Ścieżka oświecenia. Z tego co wiadomo ówcześnie, powstała, by zapobiec aresztowaniom iluminatów przez kościół. Pozostawali oni bowiem w ukryciu. Służyła także do rekrutacji nowych członków.

Prawdopodobnie wszystko zaczynało się od zinterpretowania wiersza w książce Galileusza. On dawał wskazówkę, gdzie szukać pierwszego kościoła. W nim była rzeźba, która wskazywała kierunek, w którym znaleść można kolejny... i tak do czwartego, który wskazywał siedzibę Iluminatów... którą był zamek sąsiadujący z Watykanem.
W chwili obecnej nie ma żadnych wiarygodnych dowodów potwierdzających istnienie Iluminatów. Prawdopodobnie ich święte symbole są od dwóch stuleci trzymane w archiwum watykańskim. Ich ujawnienie było by nie lada sensacją... Krążą głosy, że iluminaci działają nadal. Krążą głosy, że w ich szeregach nadal są takie chociażby sławy, jak Bush, czy j. Kerry.

Kolejną niewyjaśnioną sprawą jest także teoria, że CERN, genewski ośrodek badań powstał właśnie dzięki inicjatywie Iluminatów.

Na pięciodolarówce jest symbol piramidy z wszechwidzącym okiem, który także jest symbolem Iluminatów, przejętym później przez loże masońskie.

Dodatkowo bractwo to działało pod osłoną Masonów. Ich planem było zniszczenie pozycji kościoła katolickiego, oraz przeniknięcie do wszystkich najważniejszych komórek na świecie. W pewnym stopniu im się to udało. Mieli swoich wysłanników w Watykanie, oraz w największych rządach na świecie.

ciąg dalszy - http://wezwaniedoprzebudzenia.pl/www/we ... zebudzenia

Zobacz profil Wyślij e-mail  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Iluminaci
PostNapisane: 2010-01-18, 00:37 
-#Użytkownik 40%
-#Użytkownik 40%

Według mnie zakon już dawno nie istnieje został wskrzeszony na potrzeby książki Anioły i Demony gdzie to wszytko jest opisane. A Michael (chyba chodzi ci o Jexona chodź nie wiem co w nim ludzie takiego widza) mógł należeć do Masonów w co wątpię i stad te powiązania. Poza tym co on by robił w iluminatach nie był ani naukowcem ani terrorystom(ze gwałcił dzieci to tylko świadczy ze psychiczny, wiem to tylko plotka która lubię chyba najlepsza o nim :)) wiec temat wydaje mi się trochę głupi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 2010-01-18, 16:12 
-#Moderator
-#Moderator

Przemek18 napisał(a):
Według mnie zakon już dawno nie istnieje został wskrzeszony na potrzeby książki Anioły i Demony gdzie to wszytko jest opisane. A Michael (chyba chodzi ci o Jexona chodź nie wiem co w nim ludzie takiego widza) mógł należeć do Masonów w co wątpię i stad te powiązania. Poza tym co on by robił w iluminatach nie był ani naukowcem ani terrorystom(ze gwałcił dzieci to tylko świadczy ze psychiczny, wiem to tylko plotka która lubię chyba najlepsza o nim :)) wiec temat wydaje mi się trochę głupi.

Ciesz się, że jesteś na tyle daleko że cię tak szybko nie dorwę :pada:

- zakona istnieje na 100% -wiele źródeł podaje ze rządzi światem, ma ogromne wpływy co widać po $, i książka tu nie ma nic do tego

- Michael nie należy do iluminatów [ normalnie padłam jak to przeczytałam] jest wręcz przeciwnie. MJ ich się bał, ponieważ oni chcieli go zniszczyć w dosłownym słowa znaczeniu.... Fakt ten jednym z wielu w rozważaniach na temat mistyfikacji śmierci.

Mi się temat wydaje całkiem interesujący ;)

P.S. Jeśli jarają cię gwałciciele to raczej 'cos' z tobą nie tak, ogarnij się. Jak możesz lubić tak okrutne plotki, które potrafią zniszczyć człowieka :|

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 2010-03-10, 21:26 
Iluminaci nie dość że istnieją to już prawie mają cały świat :bad: niedługo wszyscy się przekonają

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 2010-03-13, 00:31 
-#Moderator
-#Moderator

Iron Fist napisał(a):
Iluminaci nie dość że istnieją to już prawie mają cały świat :bad: niedługo wszyscy się przekonają

Właśnie, wszystko jest doskonale ukrywane ale to tylko kwestia czasu gdy coś się wydarzy ...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 2010-03-29, 00:16 
-#Użytkownik 40%
-#Użytkownik 40%

z tego co piszecie to pasuje do NWO (New World Order) a nie do Iluminatów oni chcieli tylko udowodnić ze nauka jest ponad kościołem i tylko jej należy wieżyc.

Co do tych gwałcicieli to są oni interesujący jako obiekty badawcze(bez skojarzeń, nie będę się na ten temat rozwodził ponieważ nie jest to miejsce na to).

Wiec kontynuując zagadnienie NWO, polskie tłumaczenie to Nowy Porządek Świata i ma on na celu przejecie władzy nad światem, takie organizacje już istnieją np. ONZ czy Unia Europejska wszystko po to żeby ułatwić władzę nad światem np. jedna waluta, wspólna gospodarka itd. Co do działań tak jak już podałem są to rożne unie i sojusze, tak ze aktualny kryzys jest całkowicie kontrolowany przez NWO żeby osłabić niektóre struktury mogące zakłócić dalsze prowadzenie działalności. To są ci wasi Iluminaci.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 2010-03-29, 20:06 
-#Moderator
-#Moderator

Przemek18 napisał(a):
To są ci wasi Iluminaci.

No, nie są ...
iluminaci stanowią odrębną grupę. Porównując do nich UE lub inne organizacje zapominasz o tym, że zakon nic nie daję tylko chcę mieć i tym tym rządzić, wiec działa na innych zasadach.
http://www.focus.pl/historia/artykuly/z ... iluminaci/

Jak bede miala chwile czasu to napisze więcej.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 2010-07-05, 20:53 
-#Użytkownik 40%
-#Użytkownik 40%

Tak się zastanawiam, czy nie chodzi o masonerię, której istnienie jest udowodnione. Z tego co kiedyś czytałam zakon iluminatów przestał istnieć niedługo po założeniu. O tym pociąganiu za sznurki to wiem o masonerii... :)

Odpowiedz z cytatem  
Szybka odpowiedź
Nazwa użytkownika:
Kod potwierdzający:
Usmieszki
:) ;) :D :* :| :nie: rotfl :ups: :pada: :spioch: :x :marzyciel: :pa: =) :bad:
Cytuj ostatnią wiadomość
Cytuj wybrany tekst

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]