paullina9492 napisał(a):firefox najlepszy i najbardziej bezpieczny
Do czynienia miałam ze prawie ze wszystkimi, przelotnie ja jednej lekcji ale miałam

pojecie bezpieczna przegladarka jest dla mnie raczej utopijne

bo dzieje sie tez tak ze typy od zabezpieczen uznaja pewne "mozliwosci" przegladarek za bezpieczne nie widza zagrozenia. jesli interesujesz sie informatycznymi motywami to pojecie takie jak head-tracking nie powinno byc ci obce

zastosowanie takiego motywu jak pokazane np. w tym filmie jest zajefajne
http://www.gerbster.nl/2009/04/head-tracking-in-flash/. Mozna tez grac w gierki ect. a jesli chodzi o zagrozenia z tego tytulu to np. uruchamiajac gre w flash'u po 2 kliknieciach autor strony ma dostep do twojej kamerki i mikrofonu. mowiac wprost widzi cie i slyszy bez twojej wiedzy

. dlugo tem motyw byl ignorowany przez specow od zabezpieczen, teraz chyba jest jakas "latka" do flash'a wiec aktualizuj aktualizuj

co wiecej sama przegladarka moze byc super "bezpieczna" ale co z tego jak i tak czesto poprzez przegladarke sciagamy z neta cos co samo w sobie moze byc/miec "wirusa". zastanawia mnie czesto dlaczego np. mp3 o takej samej dlugosci np. 3.49 min tej samej jakosci ect udostepniona przez kilku roznych typow rozni sie "waga"

stworzenie "wirusa" ktory wyciagnie z kompa to co sie chce nie jest trudne i nie bedzie "zauwazone" przez programy antywirusowe. co do zapamietywanych hasel, wygoda, ale uzyskanie pliku z haslami to nie problem

pozatym ilu uzytkownikow uzywa hasla glownego ?

a jesli nawet to ...